Torsdag

Idag har vi varit ute lite "på köpingen" här i 22 miljonerstaden. Gun-Inger (GI) köpte sig en tröja och Alma-Li har gått på Pandajakt hela dagen. Hon såg en leksaksbutik på flygplatsen igår och har sedan dess tjatat om en panda hela dagen. Det var bra att ha det lite som "utpressning" ikväll. Vi mötte Ting Ting (hennes nanny) och gick och åt middag med henne. Vi ska träffas imorgon kväll och på Lördag ska vi äta lunch med henne, hennes man, hennes son och hennes svärmor. Sedan ska vi tillsammans återbesöka barnhemmet. Hon så glad när hon träffade oss ikväll! Hon grät och kramade Alma-Li. Hon har ingen kontakt med några andra barn som adopterats säger hon. Hon jobbar inte kvar på barnhemmet utan inom turismen på något vis, åt staten. Alma-Li hade inga minnen av henne. Hon har mest varit blyg men lossnade lite mot slutet av middagen. Tillslut var "pandalöftet" det som gjorde att hon, för TingTings skull, höll henne i hand en stund på vägen hem och gav henne en kram när hon åkte. Det betydde mycket för TingTing att hon gjorde det. Och som tur är förstår hon ju inte svenska så att hon förstod förhandlingarna som pågick mellan oss och Alma-Li. Erik och Alma-i är nere i affärerna nu- på pandajakt.


                                                 

       Hotellbilder: Här har bla Charlie Chaplin, Einstein och president Grant bott. Här tändes den första ellampan i Kina, den första telefonen kopplades in och första börshandeln gjordes här. 


                                   

                                   "Pinndieten"                        Familjen Coool          Vi träffade en kompis till GI
                               GI har uppfunnit den



Ett kärt återseende!











Imorgon satsar vi på Shanghai museum.


Kommentarer
Postat av: Karin

Hej på er familjen Riselius!



Jag är så glad för er skull att ni har kommit er i väg och jag hoppas att ni får en bra tripp där nere.

Följer bloggen med spänning och glädjer mig åt att ni snart snart får hämta er lille kille.Underbart!



Karin med pappisarna

2011-03-17 @ 15:54:40
Postat av: Agneta

Ni ser ut att ha det jättebra. Hoppas ni hittar en panda

2011-03-17 @ 16:38:41
Postat av: Jenny

Vilket härligt möte och vad lika dom är Ting ting och Alma-Li.

Om ni inte hittar någon Panda så vet jag var Panda paradiset ligger i Beijing. När ni är på Pärlmarknaden så ligger det en Kentucky Fried Chicken till höger om entren. Gå upp på övervåningen övanför smycke säljarna så hittar ni alla pandorna från flygplatsen till en spottstyver. Den vi första gången betalade 13 USD för på flygplatsen gav vi 50 yaun för sist.

Njut av underbara "Kinaland"

2011-03-17 @ 20:46:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0